La CUP rebutja que Girona torni a externalitzar el servei públic de wi-fi a una multinacional

La formació demana que s’estudiï la col·laboració amb plataformes comunitàries com Guifi.net per proveir el servei d’ara endavant

La CUP de Girona s’ha pronunciat sobre la polèmica per la provisió de la connexió de wi-fi pública, després que en els darrers dies hagi transcendit que l’actual empresa adjudicatària dels servei, la multinacional espanyola Gowex, falsejava els seus comptes i ha entrat en concurs de creditors.

El portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, ha destacat que “aquest cas és una nova mostra del perill de confiar la gestió dels serveis municipals a grans corporacions privades sense arrelament al territori”, i ha demanat a l’equip de govern “estudiar alternatives a l’externalització per prestar el servei a partir d’ara”.

En aquest sentit, la CUP proposa un major protagonisme de l’Ajuntament en la provisió del servei, i que es valori la possibilitat d’arribar a acords de col·laboració amb plataformes comunitàries com ara Guifi.net, una xarxa de telecomunicacions oberta, lliure i neutral amb més de 24.000 nodes operatius. Aquesta plataforma ja té experiència de col·laboració amb ajuntaments de les comarques gironines, com ara el de la Bisbal o alguns municipis de la Garrotxa.

Màxima transparència respecte al contracte amb Gowex

Igualment, la CUP ha reclamat la màxima transparència pel que fa a la gestió que ha fet l'empresa Gowex durant el temps que ha prestat el servei a la ciutat. La formació considera imprescindible garantir que la ciutadania tingui accés a la informació necessària, per tal de comprovar si realment l'empresa ha complert tots els aspectes previstos en el contracte de concessió signat el 2011.