La CUP reclama la millora urgent de la seguretat viària i l'accessibilitat als entorns de les obres del TAV

La formació denuncia les deficiències en la senyalització de les vies i els passos provisionals, i reclama més recursos per tal minimitzar els riscos i les molèsties als veïns i usuaris de la via pública

La CUP de Girona ha criticat aquest matí l'estat en què es troben les vies de pas provisionals als entorns de l'antic parc central i la plaça d'Europa, afectats per les obres del TAV. La formació ha alertat de la inseguretat viària i les deficiències en la senyalització, especialment per a ciclistes i vianants, i ha denunciat que no es tenen en compte els mínims criteris d'accessibilitat. El portaveu gironí de la formació, Jordi Navarro, ha reivindicat 'el dret de qualsevol vianant o ciclista de circular per aquesta àrea de la ciutat en condicions', i ha assegurat que 'per a les persones amb discapacitats físiques circular per determinades vies de l'entorn de les obres és una odissea'.

Entre els casos que denuncia la CUP destaca la inexistència de vorera en diverses zones com ara un tram del passeig d'Olot que toca a la plaça Montserrat, en què els vianants han de circular pel carril bici. En el cas dels ciclistes, la formació denuncia la perillositat d'un dels dos carrils bici del passeig d'Olot, que arran de les obres ha quedat tallat sobtadament a la cruïlla amb l'avinguda de Sant Narcís, topant de cares amb un carril per a vehicles de motor de sentit contrari. En aquest punt, remarca la CUP, ni tan sols s’ha esborrat la senyalització que indueix a travessar el pas. La formació també ha criticat un cop més el mal estat d'alguns trams per a vianants del carrer Bisbe Sivilla, o del pas provisional que uneix el final del carrer Pierre Vilar amb el passeig d'Olot.

En aquest sentit, la CUP ha reclamat que es dediquin de forma urgent més recursos en l'habilitació i senyalització de les vies i passos provisionals, per tal de minimitzar l'impacte de les obres en la mobilitat, i garantir la seguretat i la circulació adequada de tots els usuaris de la via en els trams esmentats. Segons Navarro, 'ja prou perjudicats estan resultant els veïns i les persones que freqüenten aquestes àrees de la ciutat, com perquè encara hagin de patir la inseguretat viària, la confusió i la incomoditat permanent a l'hora de circular pel seu barri'.