La CUP reclama la reparació immediata de la passera que travessa l'Onyar al sector Est de Girona

Les darreres riuades han tornat a malmetre la precària passera que uneix els barris de Mas Ramada i Vila-roja amb la Creueta. La formació independentista reclama un cop més la construcció d'un pont elevat que faciliti la connectivitat

La CUP de Girona ha reclamat la reparació immediata la passera que travessa el riu Onyar i que uneix els diferents barris del sector est amb la Creueta. A conseqüència dels diversos episodis de pluges que hi ha hagut aquest hivern la passera ha quedat parcialment malmesa i això dificulta el trànsit de persones que cada dia han de creuar el pont per anar a l'escola o als diferents serveis  (centre cívic, CAP, Pavelló, escoles...) ubicats a Mas Ramada. En aquest sentit la CUP ha destacat que la passera, tot i ser una infraestructura molt precària, és molt necessària per la mobilitat i la connectivitat del sector.

La formació també ha aprofitat per reafirmar el suport a la demanda dels veïns de construir una passera tipus pont més digne i eficaç que substitueixi l'actual passera rudimentària construïda damunt del llit del riu.  El consistori gironí ha fet gestions per a construir-hi un passallís, però l'Agència Catalana de l'Aigua ha denegat diverses vegades la petició. Tanmateix les associacions veïnals rebutgen un passallís a causa dels perills que pot ocasionar i reivindiquen un pont integrat, més segur i eficient.

En aquest sentit la candidata de la CUP-Crida per Girona Laia Pèlach ha denunciat “l’oblit continuat i la desatenció que pateixen els barris dels sector est en contraposició amb els recursos que s’inverteixen en barris més cèntrics i projectes privilegiats”. En aquest sentit, Pèlach ha reclamat “avançar cap a un model de ciutat descentralitzat, ben cohesionat i territorialment equilibrat, sense barris de primera i de segona”.