La CUP reclama l’audiència pública sobre els comptes municipals

La formació lamenta les mancances en matèria de participació ciutadania i transparència en l’elaboració de les ordenances fiscals i el pressupost, i reclama que es replantegi el procés de pressupost per barris

La CUP ha reclamat, un cop més, que l’equip de govern de l’Ajuntament de Girona faci una aposta valenta per la participació ciutadana, la informació i la transparència en l’elaboració dels comptes municipals. La formació ha reiterat la importància de “socialitzar el procés d’aprovació de les ordenances fiscals i el pressupost, per tal de donar veu a la població gironina i implicar-la en la gestió dels recursos públics”.

En aquest sentit, la CUP ha reclamat al govern municipal que convoqui urgentment una audiència pública per tal d’exposar tant les ordenances fiscals com el pressupost del 2014, tal i com es va fer amb els comptes del 2012 a iniciativa del mateix grup municipal, que va proposar-ho en una moció al ple. El portaveu de la CUP al consistori gironí, Jordi Navarro, ha lamentat que “un any més, aquest procés s’hagi fet  a porta tancada i d’esquenes a la ciutadania”.

Respecte al pressupost per barris, la CUP ha reclamat un replantejament a fons de la iniciativa per tal que esdevingui una autèntica experiència participativa que impliqui a fons la població gironina. Per la formació, el procés de debat dut a terme en l’anterior exercici “va patir seriosos dèficits procedimentals i democràtics”, i va tenir una incidència molt limitada en la població “per les presses i la manca de recursos”. Per aquesta raó, Navarro ha instat l’equip de govern a iniciar aquest procés sense dilació, i plantejar-lo de manera “oberta, pedagògica i amb el temps i els recursos adequats”.

Assemblea oberta per debatre les al·legacions

La CUP va celebrar la setmana a principis de desembre una assemblea oberta a la ciutadania i les entitats per tal d’exposar les al·legacions plantejades a les ordenances (llegiu-les) i al pressupost municipal, i per recollir aportacions per part de les persones participants. En l’acte també es va ratificar el vot contrari del grup municipal als comptes del 2014.