La CUP rep 434 propostes de noms per la llista electoral de Girona

182 persones han participat en el procés, que continuarà aquest dijous amb una assemblea oberta a la Mercè per escollir l’equip que encapçalarà la candidatura

La CUP de Girona ha fet públiques les dades definitives del procés que s’ha dut a terme entre el 22 i el 31 de gener perquè la ciutadania proposés noms de cara a la llista que promou la formació de cara a les eleccions municipals. La CUP ha explicat que s’han comptabilitzat 434 propostes provinents de les 182 persones que han participat en el procés, cada una de les quals podia proposar fins a tres noms. Tenint en compte que en les aportacions de la gent han aparegut diversos noms repetits, la llista definitiva és 166 persones proposades.

Després que dissabte finalitzés el termini, la CUP ha iniciat una ronda de contactes amb totes les persones proposades, per tal de determinar quines d’aquestes acceptarien integrar-se en la llista electoral. En els propers dies la formació publicarà els noms de la gent disposada a participar a la candidatura, i el dijous es decidirà l’equip de cinc persones que encapçalarà la llista, en una l’assemblea oberta que s’ha convocat a les 19.30h a la Mercè.

La CUP ha fet una valoració molt positiva del procés, que els ha servit “per arribar a nous sectors i implicar més la ciutadania i les entitats en la confecció de la candidatura”. En aquest sentit la formació ha destacat la importància que el procés de creació de la candidatura es basi en criteris de transparència, ètica i participació popular, i ha reafirmat la crida a la població gironina per tal que continuï participant en el procés d’elaboració del programa electoral i la resta d’aspectes de la candidatura.

Fa dues setmanes la CUP va fer públic el manifest ‘Crida per Girona’ (web), en què manifestava la seva voluntat d’aglutinar esforços amb persones i col·lectius gironins en el procés de preparació de les eleccions municipals, que volen que sigui el màxim d’obert i inclusiu possible. L’objectiu de la candidatura és articular un projecte alternatiu per Girona, contraposat al model de ciutat de les darreres dècades i que se situï inequívocament al servei dels interessos populars.