La CUP se solidaritza amb el detingut per l’acció contra la MAT a Fellines

La formació denuncia l’espiral repressiva de les darreres setmanes a Girona contra activistes socials i determinats moviments polítics

La CUP s’ha solidaritzat amb la persona detinguda a Girona per haver participat en l’acció contra la MAT duta a terme a Fellines fa poques setmanes. La formació ha reclamat que s’aturi la investigació judicial, i ha reiterat el seu suport al moviment d’oposició a la línia de Molt Alta Tensió. Els mossos també han citat a declarar el regidor de la CUP de Girona Jordi Navarro, que es trobava entre els manifestants durant les càrregues policials.

D’altra banda, la CUP ha criticat l’espiral repressiva de les darreres setmanes a Girona, que ha comportat múltiples detencions, retencions i identificacions per part dels mossos d’esquadra, emmarcades en diversos processos judicials iniciats per casos com l’expulsió de l’Estat espanyol d’Aziz Tarzout o la mateixa acció contra la MAT a Fellines.

Segons la formació,amb aquestes operacions les diferents instàncies polítiques tenen l’objectiu de criminalitzar i neutralitzar les diferents accions i iniciatives populars que s’estan endegant a la ciutat i al conjunt de les comarques que qüestionen l’actual sistema polític i econòmic i que treballen per l’establiment d’un marc realment democràtic i de respecte als drets i llibertats fonamentals.

Així, la CUP s’ha solidaritzat amb les persones que han estat detingudes per motius polítics o que han patit algun tipus d’abús policial darrerament, i ha denunciat el paper dels mossos d’esquadra pels excessos policials que estan protagonitzant, i ha denunciat un cop més l’ús de fitxers polítics il·legals per perseguir activistes.