La CUP s’oposa a la commemoració del Dia de la Constitució espanyola

La formació reivindica el 6 de desembre com a dia laborable, i anuncia que els regidors gironins aniran a l’Ajuntament a treballar

La CUP de Girona s’ha posicionat, un any més, en contra de la diada de la Constitució espanyola, que el proper 6 de desembre commemora el seu 35è aniversari. La formació ha reclamat a l’alcalde Carles Puigdemont que obri les portes de l’Ajuntament com un dia laborable més, i ha anunciat que tant els regidors com els tècnics de la CUP tenen intenció d’anar a treballar al consistori gironí.

La CUP també ha celebrat que un any més l’Ajuntament de Girona hagi decidit prescindir de l’acte institucional que s’havia celebrat històricament en motiu del dia de la Constitució. En aquest sentit, ha instat Puigdemont a no fer cas de la portaveu del PP, Concepció Veray, que ahir va reclamar a l’equip de govern que tornés a instaurar aquest esdeveniment.

El portaveu de la formació a Girona, Jordi Navarro, ha qualificat la constitució espanyola del 1978 de “text caduc i antidemocràtic”, i ha reivindicat la necessitat d’avançar en el procés polític “que permeti al poble català superar l’actual marc polític espanyol, i construir una societat realment lliure, democràtica i justa”. Finalment, la CUP ha anunciat el seu suport al tradicional ‘rebateig’ de la plaça Constitució de Girona, que ha organitzat l’organització juvenil Arran per al dia 6 a les 12h del migdia (+ info).