La CUP valora amb la ciutadania els 2 anys de la seva entrada a l’Ajuntament de Girona

La formació organitza una assemblea oberta i una ronda de trobades amb entitats per fer balanç de l’activitat realitzada i definir les línies de treball de cares al futur

El passat 22 de maig va fer dos anys de les eleccions municipals, en què la CUP va obtenir representació per primer cop a l'Ajuntament de Girona. Aprofitant aquest fet, la formació ha organitzat diversos actes de informatius i de debat a la ciutat per tal de començar a fer balanç de l’activitat que s’ha dut a terme fins ara, i plantejar les línies de treball i millora de cares al futur. Es tracta d’actes pensats amb la “voluntat d’afavorir la transparència” i de “promoure la implicació de totes les persones que se senten properes o identificades amb el projecte polític de la CUP”.

D’una banda, s’ha convocat per demà dimecres, 12 de juny, la 3a Assemblea d’Unitat Popular a Girona que tindrà lloc a les 20h al Centre Cultural La Mercè. Es tracta d’una sessió oberta a la ciutadania i les entitats, en què la formació donarà compte de la tasca realitzada durant el darrer any i exposarà el pla de treball de cares al curs vinent. Aquesta és una trobada de caràcter anual que se celebra cada mes de juny des que, el 2011, la candidatura va obtenir tres regidors al consistori gironí.

Igualment, des de la setmana passada i fins a finals de mes, la CUP ha iniciat una ronda de contactes amb el teixit associatiu gironí, per tal d’explicar la tasca que s’ha dut a terme en els diferents àmbits, així com recollir crítiques i propostes per part de col·lectius i entitats ciutadanes. De moment s’han realitzat trobades amb entitats culturals; feministes i LGTB; i juvenils i de lleure i la valoració que n’ha fet la CUP és positiva. En aquest enllaç es poden consultar la resta de trobades previstes.

La regidora Anna Pujolàs ha destacat la necessitat de realitzar actes d’aquest tipus, que segons ha declarat “permeten a la ciutadania i les associacions gironines conèixer de primera mà l’activitat que està duent a terme la CUP”, i també serveixen a la pròpia formació per “detectar dèficits, demandes i propostes del carrer envers la institució municipal”. Un cop realitzats i valorats tots aquests actes, la CUP té previst realitzar una compareixença pública per tal d’exposar les conclusions d’aquest procés de debat organitzat en motiu dels dos anys des de la seva  entrada a l’Ajuntament de Girona.