La CUP vol que Girona s’impliqui en la Setmana de l'Energia Sostenible

La formació lamenta que CiU descuidi permanentment les polítiques ambientals a la ciutat, i n’assenyala com a responsable el regidor Jordi Fàbrega

La CUP de Girona ha tornat a manifestar el seu descontentament pels retrocessos que ha experimentat la ciutat en matèria ambiental des que CiU va arribar al govern i Jordi Fàbrega va agafar les regnes de l’àrea. La formació ha assenyalat com a exemple d’aquesta situació el fet Girona no hagi celebrat cap edició de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible (SEES), que enguany se celebrarà del 23 al 27 de juny.

L'objectiu d’aquesta campanya d’àmbit europeu és promoure l'eficiència energètica i les energies netes. A Catalunya la campanya se celebra des de l'any 2006 i té com a finalitat posar a l'abast del ciutadà totes les eines i coneixements necessaris perquè es pugui participar de l'estalvi energètic a través del canvi d'hàbits de consum. Un centenar de municipis s'han adherit a la SEES i han sol·licitat recursos de suport, entre els quals de moment no hi figura Girona.

Segons la CUP, l’equip de govern encara és a temps de rectificar i organitzar un programa d’actes complet, que permeti fer pedagogia entre la població gironina i incrementar la sensibilització al voltant de la necessitat d’un canvi d’hàbits socials i de model energètic. El regidor Jordi Navarro ja demanar al ple municipal que el consistori s’impliqués en aquesta iniciativa, però de moment no es coneix que s’hagi fet cap pas.

Energies renovables als equipaments municipals

Entre d’altres propostes, la CUP ha demanat que s’elabori un recull amb les dades de la potència instal·lada de fonts renovables als equipaments municipals, així com una visita oberta a la ciutadania per copsar sobre el terreny algunes instal·lacions públiques gironines que incorporen energies renovables com la solar, la biomassa o la solar tèrmica. Segons la formació, la implantació de sistemes renovables en els equipaments municipals és imprescindible per tal de fomentar aquest tipus d’energies i fer-ne pedagogia entre la societat gironina.