Nova okupació a la nostra ciutat


La CUP de Girona dóna suport a l'okupació que aquest matí han reivindicat els integrants de l'Assemblea de Joves de Girona. El nou centre social okupat (CSO) La Ferralla, situat al bell mig de la vall de Sant Daniel, pot acomplir, al nostre entendre, dos objectius. El primer d'ells és denunciar de forma ben gràfica la gran quantitat d'immobles desocupats amb què compta la nostra ciutat.


Són edificis, pisos i masos que haurien de complir una funció social determinada, tot estant a disposició d'aquells ciutadans que tenen dificultats d'accés a l'habitatge. Per altra banda, amb aquesta okupació la CUP entén que es posa de manifest que el jovent gironí no ha vist encara satisfetes les seves espectatives sobre un centre social autogestionat o bé de titularitat municipal.


La Marfà ha estat l'espai que durant gairbé 10 anys els i les gironines han reivindicat per a un ús ciutadà i cultural. La CUP entén que és urgent plantejar la cessió d'un espai polivalent a on el jovent pugui desenvolupar les seves expressions d'oci. Mentres aquesta demanda no es vegi satisfeta, la CUP seguirà donant ple suport polític a iniciatives com l'okupació d'avui. Així mateix fem un emplaçament a la resta d'organitzacions polítiques de l'esquerra del municipi perquè se sumin al suport al CSO La Ferralla.