S'inaugura el cicle 'Girona Republicana'

Entre els actes destaca una exposició, xerrades i mobilitzacions contra la possible visita de Felip de Borbó a la ciutat per a participar en el Fòrum Impulsa

Aquest mes de juny la CUP de Girona ha programat un cicle d'actes (cartell) amb el títol de 'Girona republicana', que pretén 'reivindicar els valors republicans de la ciutat i del país, per adaptar-los i posar-los al servei de la futura República Catalana'. El cicle comptarà amb una exposició, xerrades i mobilitzacions contra la possible visita de Felip de Borbó a la ciutat per a participar en el Fòrum Impulsa.

Per obrir el cicle, ahir al Casal independentista El Forn es va inaugurar una exposició sobre la proclamació de la República del 1931, mentre que el dissabte 14 de juny, a les 10h al Jardí de la Infància, Pere Cornellà oferirà una passejada comentada sobre la Girona republicana. El següent acte tindrà lloc el dia 19 de juny al Casal Independentista El Forn, on Raimundo Viejo i Albert Noguera parlaran de Les bases de la República Catalana. La xerrada tindrà lloc a partir de les set de la tarda.

D'altra banda, el 26 de juny, dia en què la Fundació Príncep de Girona celebrarà una nova edició del Fòrum Impulsa, la CUP té previst organitzar mobilitzacions en contra de la possible visita de Felip de Borbó a la ciutat. Finalment, el divendres 27 de juny, a dos quarts de vuit del vespre, a la Casa de Cultura, el diputat Quim Arrufat oferirà una xerrada-debat titulada El procés constituent català, amb la presència de Jaume Marfany (ANC) i Jaume Asens (Procés Constituent).

Segons Cornellà, 'en un moment en què la monarquia espanyola està més qüestionada que mai, és moment de reivindicar el llegat republicà de Girona i posar-lo al servei del nou país que estem construint'.