Notícies municipals destacades


20/02/2019

Apostem per potenciar un model de pobles i ciutats mediterrànies que trenquin amb la dinàmica expansiva de l’urbanisme capitalista i consolidi la concentració urbana diversificant usos. En el polígon d’actuació SUD-6 Cal Candi, en una superfície de 116.596 m2, està prevista la construcció de 454 habitatges, cap d’aquests serà de protecció pública. Demanem eliminar el polígon d’actuació i els plans parcials urbanístics SUD–6 Cal Candi, reclassificant-los com a SNU, per tenir un pulmó verd a la zona central d’Olesa.

20/02/2019

La CUP Artés va decidir en l’assemblea del passat diumenge 17 de febrer la composició dels primers set llocs de la llista electoral amb que concorrerà a les properes eleccions municipals del 26 de maig. En Pere Bitriu Comallonga serà l’encarregat d’encapçalar una llista renovada, amb cares noves, però que manté l’experiència d’alguns dels regidors i regidores que estan a l’actual equip de govern i la mateixa il·lusió amb què vam iniciar aquest projecte ara fa 8 anys.

19/02/2019

El diari ABC ha publicat una notícia on diu que alguns professors de l’institut de Lliçà d’Amunt varen obligar els seus alumnes a abandonar les aules per a què els professors poguessin fer una protesta solidària amb els processats (referint-se als presos polítics catalans). Acompanyava la notícia d’una fotografia que, malgrat el peu de pàgina, res té a veure amb cap institut del nostre poble, ni tan sols amb cap centre escolar; una fotografia que ja ha estat utilitzada altres vegades per muntatges igual de mentiders inserits en altres campanyes contra l’escola catalana.

19/02/2019

La CUP ha patit aquesta passada matinada el quart atac de caràcter ultra-dretà en els darrers tres mesos. L'elevada freqüència amb la que s'estan produint aquests atacs (tan contra la CUP com altres partits d'esquerres i entitats socials), ha posat en alerta la CUP. I per això, una vintena de simpatitzants s'han concentrat aquesta tarda al local, tant per començar a netejar la façana com demostrar el caràcter incombustible de la formació. 

Mariona Pascual, Anna Oliver i Gerard Carot CUP Sant Celoni i la Batllòria
17/02/2019

“Cal que la Batllòria reformuli el Consell del Poble perquè sigui un òrgan amb capacitat real de decisió”, Anna Oliver, candidata a presidir el Consell del Poble “Acostar Sant Celoni i la Batllòria és un dels grans reptes que tenim al davant, tant mentalment com físicament. Per això és tan important la figura de l’Anna i la seva empenta, com el tan desitjat carril bici”, Mariona Pascual, candidata a l’Alcaldia per la CUP.

15/02/2019

La CUP va decidir el passat mes de setembre treballar perquè a les properes eleccions municipals hi hagi un govern de transformació que superi el bipartidisme. En els últims mesos, la formació s'ha centrat en la reorganització interna i el recull de propostes a través de trobades amb entitats i persones diverses.

Alternativa Martinenca CUP - Sant Martí Sarroca 2019
15/02/2019

Aviat entrarem en temps electoral. El govern de la vergonya, però,  ja fa dies que s’ha instal·lat en l’electoralisme i així ho ha tornat a demostrar en el darrer Ple Municipal. Un Ple que no tenia més interès que fer una declaració d’intencions per part del Pdcat respecte la construcció d’un centre de dia, aprovant la contractació d’un projecte, i com no, la reivindicació de la construcció de la biblioteca per part del PSC, com si fos un projecte únicament seu. Doncs no senyors, no enganyareu al municipi amb les vostres escenificacions electoralistes.

14/02/2019

Molins de Rei va ser un dels municipis objecte del conveni entre el CEPA i la Generalitat de Catalunya per iniciar la implantació del model Residu Mínim l’any 1990. El model té per objecte qüestionar i canviar el model productiu que afavoreix la precarietat laboral, el consumisme i la generació de residus. La plasmació del model als municipis consisteix en la implantació de les 3R (reduir, reutilitzar, reciclar) sota la màxima que el millor residu és aquell que no es produeix. A nivell pràctic, a la Vila les actuacions van consistir en dues grans activitats.

14/02/2019

Després de l’èxit de les primeres jornades feministes de Montcada i Reixac organitzades pel col•lectiu Karyatides i la CUP Montcada, aquest any repetim format ampliant activitats, buscant apropar l’activisme feminista a totes les dones del municipi, de tots els origens i edats.

11/02/2019

L’últim dijous del mes de gener es va celebrar la primera sessió plenària de l’any amb el següent ordre del dia:

Pàgines