Notícies municipals destacades


15/10/2018

L’Ajuntament de Pedreguer va aprovar, per unanimitat, donar suport als Bombers Forestals que estan en vaga des del passat 14 de setembre. A l’últim plenari del mes de setembre, el grup municipal de la CUP vam presentar una moció per via d’urgència en suport dels bombers forestals. Actualment, el col·lectiu de bombers forestals segueix en vaga indefinida, dos d’ells en vaga de fam a Castelló i també han iniciat una acampada a les portes de l’Ajuntament de València. Tot això fins que els següents pactes siguen complits:

13/10/2018

El dissabte 6 d’octubre vàrem realitzar una concorreguda assemblea oberta de la CUP Molins, on es va decidir encarar la propera campanya electoral amb una aposta decidida per obtenir l’alcaldia de la nostra vila per primera vegada. L’assemblea oberta va valorar un escenari favorable i haver demostrat la capacitat de governar, aplicant el compromís ferm de la participació ciutadana, polítiques netament feministes o l’aposta per la constant interacció amb la ciutadania.

13/10/2018

La Crida per Valls-CUP havia plantejat aquest divendres, dia 12 d’octubre, com una jornada laboral qualsevol, atès que consideren que «no hi ha res a celebrar». Per aquest motiu, havien planejat treballar al seu despatx a l’Ajuntament de Valls i atendre-hi peticions i consultes de la ciutadania. Per tal d’assegurar que podrien accedir al seu despatx, el portaveu de la Crida per Valls-CUP va consultar amb l’equip de govern si el 12-O farien activitat normal a l’Ajuntament, rebent resposta afirmativa.

12/10/2018

L’anunci de la dimissió del president de la Diputació de Lleida “per la pèrdua de suport” dins del seu propi partit després de la seva detenció en una operació anticorrupció és un fet positiu però insuficient per a l’assumpció de responsabilitats derivades del cas i la necessària neteja de institucions públiques.

Entre totes guanyarme la Plaça.
06/10/2018

A l’acabar la sessió informativa sobre la consulta popular el públic va prendre la paraula.

04/10/2018

La legislació espanyola limita enormement la participació política de les persones estrangeres, que no poden votar ni ser votats en les eleccions generals ni autonòmiques i redueix el dret a vot a les eleccions municipals a alguns supòsits. Així, l'article 13.2 de la Constitució espanyola permet el sufragi actiu i passiu de persones estrangeres en les eleccions municipals només quan existeix un tractat internacional sota el criteri de reciprocitat.

02/10/2018

Reñé és president de la Diputació des de 2011. El 2015 va ser reelegit amb els vots favorables de CiU, ERC, PSC i UA, partits que en diferents etapes al llarg d'aquesta legislatura li han permès governar com si disposés de majoria absoluta.

27/09/2018

La CUP ha donat a conèixer aquesta decisió, que comporta no acatar la sentència de l'Audiència Provincial que pretén inhabilitar políticament la batllessa i treure-la de la vida pública.

24/09/2018

En les darreres setmanes han sortit a la llum fins a tres projectes d’investigacions mineres al Pirineu, dos d’ells localitzats a la comarca del Pallars Sobirà, concretament als municipis d’Alt Àneu i de Baix Pallars, i un tercer al Pallars Jussà, a la Vall Fosca. Es tracta d’un permís per a valorar la viabilitat d’extreure tungstè o wolframi i or, en el primer cas, i cobalt i níquel en els altres dos

Les 6 candidates
22/09/2018

En una propera assemblea, la CUP decidirà l’ordre exacte de la llista. Els sis candidats són, per ordre alfabètic, Roser Alegre, Marc Ballús, Gemma Boix, Jordi Garcés, Gemma Tomàs i Jordi Trapé.

Pàgines