Notícies de parlament

La CUP Crida Constituent ha criticat avui l’actuació del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i la gestió del conseller Josep Bargalló davant l’inici del nou curs escolar. El diputat Carles Riera ha posat de manifest en una roda de premsa avui al Parlament la “descoordinació i la manca de planificació” de la conselleria d’Educació, fet que ha provocat “el desconcert de la comunitat educativa, dels centres educatius i de les famílies”. 

La CUP Crida Constituent presenta avui al ple monogràfic sobre la monarquia, convocat pel president de la Generalitat Quim Torra, dues propostes de resolució que tenen com a objectiu reprovar i mostrar el rebuig a tota la monarquia borbònica, com a institució caduca, profundament antidemocràtica, corrupta i hereva de la dictadura franquista, i el govern de l’estat espanyol per haver col·laborat amb la fugida de Joan Carles I, així com denunciar que la Monarquia i l’estat espanyol actuen amb mesures legislatives i judicials sobre l’ordre penals amb greus conseqüències contra la llibertat d’e

Avui se celebrava la reunió entre el president de la Generalitat Quim Torra i diversos representants del Sindicat de Llogateres per abordar el posicionament de JxCat respecte l’acord que hi havia entre el sindicat i les forces sobiranistes per tirar endavant una Proposició de llei per la regulació del preu del lloguer a Catalunya. El Sindicat de Llogateres juntament amb ERC, JxCat, Cat-ECP i la CUP-CC van demanar una reunió amb el president després que el grup parlamentari de JxCat trenqués l’acord i presentés vuit esmenes al text acordat de la llei.

Avui se celebra la reunió que el Sindicat de Llogateres i la CUP-CC, Cat-ECP, ERC i JxCat van demanar al president de la Generalitat Quim Torra, per abordar la qüestió sobre la Proposició de llei per la regulació del preu del lloguer, al Palau de la Generalitat. 

La CUP Crida Constituent qualifica “d’intolerable” la jugada política que ha dut a terme JxCat trencant l’acord amb el text de la proposició de llei per la regulació de preus del lloguer. Avui, el grup parlamentari de JxCat ha presentat vuit esmenes al text acordat, sense previ avís, trencant així el pacte que havien arribat el Sindicat de Llogateres amb el mateix Govern, Comuns i la CUP-CC, el passat 14 de juliol. 

Avui el Parlament de Catalunya constituirà la comissió de seguiment de l’Emergència Climàtica que serà presidida per la diputada de la CUP Crida Constituent, Natàlia Sánchez. La comissió neix de l’aprovació per part del Parlament de Catalunya d’un punt d’una moció que hi deia: «El Parlament de Catalunya es declara en situació d’emergència climàtica, i en conseqüència, manifesta la necessitat de crear una Comissió Parlamentària de Seguiment de l’Emergència Climàtica». 

La CUP Crida Constituent ha registrat avui al Parlament de Catalunya una Proposició de Llei per l’estabilització dels treballadors i treballadores del sector públic català. La mesura afectaria a les persones interines amb més de tres anys de prestació de serveis i que a través de contractes laborals o nomenaments temporals realitzin activitats ordinàries, estables o permanents per l’Administració Pública. 

El Parlament de Catalunya ha aprovat al ple monogràfic sobre la gestió de les residències de gent gran, celebrat aquesta setmana, una proposta de resolució presentada per la CUP Crida Constituent per garantir un salar mínim de 1.200€ per catorze mesades, per les treballadores de les residències. 

La diputada de la CUP Crida Constituent, Natàlia Sánchez, presentarà les conclusions de la Comissió d’Investigació dels atemptats del 17 d’agost de 2017, aquest dissabte a Ripoll. 

Dos anys i mig després de la constitució de la Comissió d'Investigació dels atemptats del 17A, el dimarts 14 de juliol els diputats que hi han participat presentaran les conclusions al Parlament de Catalunya. En aquest sentit, la CUP-CC presentarà les conclusions elaborades per la formació a Ripoll, juntament amb Som Ripoll i Mostafà Shaimi, professor de la Universitat de Girona. 

La CUP Crida Constituent ha sol·licitat la compareixença del conseller de Territori Damià Calvet, després que el departament de Territori fes públic avui la nova ampliació del tram entre Lloret, Tordera i Blanes de l’autopista C-32. 

Els anticapitalistes exigeixen al govern de la Generalitat i en concret, a la conselleria de Territori, explicacions sobre per què s’insisteix en un projecte que no compleix cap garantia ambiental i que ha estat suspès dos cops pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per vulnerar la llei de Canvi Climàtic aprovada pel Parlament de Catalunya.

Pàgines