Notícies de parlament

La CUP Crida Constituent ha sol·licitat la compareixença del conseller de Territori Damià Calvet, després que el departament de Territori fes públic avui la nova ampliació del tram entre Lloret, Tordera i Blanes de l’autopista C-32. 

Els anticapitalistes exigeixen al govern de la Generalitat i en concret, a la conselleria de Territori, explicacions sobre per què s’insisteix en un projecte que no compleix cap garantia ambiental i que ha estat suspès dos cops pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per vulnerar la llei de Canvi Climàtic aprovada pel Parlament de Catalunya.

Ahir la diputada de la CUP Crida Constituent, Maria Sirvent, preguntava al conseller d’Interior Miquel Buch, a la sessió de control del Parlament de Catalunya, sobre l’agressió racista protagonitzada pels mossos d’esquadra al Bages i qüestionava el fet que no s’hagués suspès de sou i feina els 6 agents implicats. 

Avui, el mitjà La Directa ha publicat una nova informació referent al cas de l’agressió racista a Wubi, que mostra novament el corporativisme que regeix dins dels cossos policials. 
Davant d’aquests fets, els anticapitalistes volen: 

La CUP Crida Constituent ha proposat avui a la mesa del Parlament de Catalunya una iniciativa per comptabilitzar les intervencions que fan tant homes com dones als òrgans de decisió de la institució perquè consti en acta la participació política real de les càrrecs electes. 

La iniciativa, que iniciarà aquest proper ple i que es durà a terme a les comissions, a la mesa i a la Junta de portaveus a partir del setembre, busca contrastar les dades de participació al Parlament entre homes i dones diputades. 

La CUP Crida Constituent ha sol·licitat la compareixença del conseller Miquel Buch a la comissió d’Interior del Parlament de Catalunya, arran de les informacions publicades avui per La Directa referents a l’agressió, vexació, amenaces i insults racistes de sis agents de l’ARRO del cos de mossos d’esquadra a un jove detingut al Bages el passat 10 de gener de 2019.

Els anticapitalistes també han registrat una bateria de preguntes en relació a altres actuacions policials per part dels Mossos i sobre el sistema de protecció dels infants. 

 

Les diputades de la CUP Crida Constituent donen el 25% del seu salari a quatre causes diferenciades que impulsen projectes de solidaritat en el marc de la crisi de la Covid-19. El passat mes de març la Mesa del Parlament va acordar que tots els diputats donessin les dietes per desplaçament d’abril a la lluita contra la Covid-19, i la CUP-CC les ha efectuat a: 

El diputat de la CUP Crida Constituent, Vidal Aragonés, presidirà la comissió d’investigació sobre la gestió de les residències de gent gran, impulsada pels anticapitalistes i aprovada al ple del Parlament de Catalunya del passat 21 de maig. 

La diputada de la CUP-CC, Natàlia Sànchez, ha mostrat avui al Garraf el seu suport al moviment per evitar el projecte de l'autòdrom de Terramar, a Sant Pere de Ribes, ja que se suma al "llistat de projectes amb marca Damià Calvet amb caire especulatiu, mirat cap a les elits i que condemna a les treballadores a la precarietat laboral".

La CUP Crida Constituent ha presentat una moció al Parlament de Catalunya, que es debatrà el proper ple, on insta al govern de la Generalitat a rescindir de forma immediata el contracte negociat sense publicitat subscrit el dia 29/05/2020 amb l’empresa FERROSER SERVICIOS AUXILIARES SA per fer el seguiment de contactes positius mitjançant scouts amb número de codi d’expedient CE133-2020 per valor de 17.690.169,02€.

La CUP Crida Constituent insta el govern de la Generalitat a augmentar la dotació destinada a la línia d’ajuts en els lloguers per minimitzar l’impacte econòmic i social de la COVID-19. Els anticapitalistes proposen que es faci mitjançant l’aprovació d’una modificació pressupostària, que reprioritzi la despesa i destini els 47 milions previstos per Circuits de Catalunya S.L. a augmentar la dotació pels ajuts en el lloguer. 

La CUP Crida Constituent lamenta que ahir es rebutgés la compareixença del conseller d’Interior Miquel Buch a la comissió d’Interior del Parlament de Catalunya, amb els vots en contra de JxCat i ERC i les abstencions de Cs i PP.

Pàgines