Notícies de parlament

La CUP Crida Constituent exigeix al Govern de la Generalitat que sigui responsable i marqui una data per celebrar eleccions a Catalunya. La formació anticapitalista ho ha fet durant el seu discurs de rèplica a la qüestió de confiança presentada al ple d’avui pel PSC. 

El diputat de la CUP Crida Constituent, Carles Riera, s’ha reunit avui a Brussel·les amb diversos eurodiputats del Parlament europeu per abordar el context polític que viu a Catalunya, fruït del procés d’autodeterminació. 

Avui inicia l’edició d’enguany del Saló de l’Ensenyament de Barcelona i un cop més, Fira de Barcelona i la direcció del Saló de l’Ensenyament han pres la decisió d’incloure un stand de l’exèrcit.  Aquesta decisió entra en contradicció amb la Llei de foment de la pau de 2003; la Moció 55/11 Sobre la desmilitarització de Catalunya, aprovada el 14 de juliol de 2016 pel Ple del Parlament de Catalunya; així com, l'Acord del Plenari del Consell Municipal de Barcelona, de 26 de febrer de 2016. 

La CUP Crida Constituent, malgrat reconèixer que el Pacte Nacional contra la Segregació elaborat pel Síndic de Greuges ha aconseguit posar damunt la taula i evidenciar el problema de la segregació escolar, ha decidit no adherir-s’hi ja que considera que les mesures recollides no són suficients. La formació considera que les propostes que s’hi fan no van a l’arrel del problema, que és estructural, i no han estat pactades amb tots els agents que lluiten des de fa anys en contra la segregació escolar. 

El subgrup parlamentari de la CUP Crida Constituent presentarà una sol·licitud d’emparament de les diputades a la mesa i al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, per denunciar les vulneracions de drets de representació com a càrrecs electes per part dels mossos d’esquadra en el marc de diverses actuacions policials que s’han dut a terme en els darrers quatre mesos. 

La CUP Crida Constituent fa una crida a participar a la Vaga General convocada pels sindicats I-CSC i Ustec aquest proper dijous 21 de febrer i anima a totes les treballadores a sumar-se de manera intensiva als comitès de vaga convocats als barris, ciutats i centres de treball d’arreu del territori. 

La CUP exigeix explicacions als partits que s’han oposat a una auditoria independent per la dissolució del Consell Comarcal del Barcelonès. Un ens amb 78 milions d’euros d'endeutament i 30 milions de pèrdues. La formació considera totalment intolerable el posicionament dels grups parlamentaris que, aprofitant la dissolució del consell comarcal del Barcelonès, aprovada avui al ple del Parlament de Catalunya, s’han oposat a la transparència i la depuració de responsabilitats.

La diputada de la CUP Crida Constituent, Maria Sirvent, ha preguntat a la sessió de control d’avui al ple del Parlament de Catalunya en nom del Sindicat de Barri de Poble Sec respecte a un desallotjament il·legal d’un habitatge on hi va participar l’empresa Desokupa amb col·laboració dels mossos d’esquadra. El conseller d’Interior Miquel Buch ha negat aquesta col·laboració i ha afirmat que “el cos de mossos només dóna suport als desallotjaments quan hi ha una ordre judicial”.

La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya va aprovar una resolució presentada per la CUP Crida Constituent que instava a revertir la implementació d’un nou model del Sistema d’Emergències Mèdiques basat en l’externalització del servei a empreses privades, per avançar cap a un nou model de gestió, titularitat i provisió pública. 

La CUP Crida Constituent ha entrat a registre una moció de balanç del primer any de legislatura pel que fa drets, autodeterminació, repressió i fracàs del diàleg amb l’Estat amb la qual insta al Parlament de Catalunya a avançar cap a l’exercici del dret a l’autodeterminació desenvolupant sobiranies en tots els àmbits de les polítiques públiques i millorant les condicions materials de vida de les classes populars sense acceptar les limitacions que puguin imposar les institucions de l’Estat espanyol i el seu marc jurídic. 

Pàgines