Notícies de parlament

Els cupaires demanen més control democràtic sobre els Mossos d’Esquadra i exigeixen més direcció per part del  govern, “Interior ha de poder dirigir políticament l'Administració. Ja n'hi ha prou de cossos policials i Sindicats que volen actuar com a Quart Poder”, ha dit el diputat de la CUP-NCG, Xavier Pellicer. Per aquest motiu, han entrat a registre una bateria de preguntes i sol·licituds d’informació per fiscalitzar l’activitat dels Mossos d’Esquadra.

El Congrés dels Diputats i el Govern espanyol estan boicotejant la comissió del Parlament del Europeu per investigar el Catalan Gate. Així ho denuncia la CUP, que alerta que la institució ha utilitzat com a excusa el dia festiu del proper dilluns 20 de març i ha fixat la moció de censura de VOX pel dia següent per tal de no programar reunions de treball i, així, no rebre la missió europea . Segons els anticapitalistes, aquest modus operandi de les Corts espanyoles són “una falta de respecte cap al Parlament Europeu i un boicot actiu a l’esclariment dels fets per assumir responsabilitats”.

La CUP-NCG ha denunciat que el govern de Pere Aragonès vulgui  “convertir el país en un parc temàtic en venda”. Ho ha fet el diputat, Xavier Pellicer, durant la sessió de control del Parlament on ha assegurat que el govern està duent a terme ‘el pitjor model de país’: “Jocs Olímpics, Hard Rock, Quart Cinturó i Aeroport del Prat. Per a vostè el país és un parc temàtic en venda”, ha dit Pellicer. 

La CUP fa una crida a sumar-se a la vaga general i a sortir als carrers amb motiu del dia de les dones treballadores. Sota el lema "Més feminisme és el que ens cal", els anticapitalistes seran presents a les més de cinquanta convocatòries del moviment feminista dels Països Catalans.

La CUP-NCG ha introduït una esmena de 40 milions als pressupostos de la Generalitat per garantir la prova pilot i la posterior implementació de la Renda Bàsica Universal (RBU). La diputada, Eulàlia Reguant, ha instat a Esquerra Republicana a donar-hi suport i no cedir davant l’ofensiva del partit socialista que vol “carregar-se” la RBU a través d’una esmena a la Llei de Mesures: “Un cop més, el PSC de Salvador Illa té clara la seva trinxera: la Patronal i l’Ibex35.

La CUP-NCG ha denunciat que el govern de la Generalitat hagi finançat la fundació antiavortista Pro Vida amb 40 mil euros els darrers dos anys de legislatura. Una informació a la qual han accedit després d’entrar preguntes al Departament de Drets Socials i que aquest els hagi justificat el finançament assegurant que les subvencions han anat destinades a: “atendre a infants i a adolescents en situació de risc, i a cobrir les necessitats bàsiques de famílies i persones en situació de vulnerabilitat”. 

Les candidatures del Vallès diuen "No al Quart Cinturó"

La formació anticapitalista ha fet una crida a la mobilització el proper diumenge 26 de febrer a la manifestació de Sabadell que organitza La Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) i ha agraït la lluita que aquest espai ha liderat i sostingut durant els darrers 30 anys. Ho han fet en una roda de premsa conjunta per mostrar el posicionament de les candidatures Crida per Sabadell, Guanyem Cerdanyola, l’Assemblea d’Unitat Popular de Rubí i l’Esquerra Alternativa per Barberà-CUP i les assemblees de la CUP de Terrassa, Sentmenat, Palau Solità i Plegamans, Santa Perpètua de la M

La CUP-NCG ha sol·licitat la compareixença del Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, així com  ha registrat diverses preguntes perquè el Departament d’Interior posi a disposició tota la informació que tenia respecte al policia espanyol infiltrat als moviments socials de Barcelona. Una notícia que ha destapat avui el setmanari La Directa on asseguren que aquest agent va estar infiltrat durant més de tres anys i que va ser identificat i sancionat pels Mossos d’Esquadra diverses vegades. 

La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, ha presentat un recurs d'empara al Tribunal Constitucional a la condemna de desobediència greu i 13.500 euros de multa per no respondre a Vox durant el judici del Procés. La cupaire al·lega que s’han vulnerat els seus drets fonamentals, concretament, el dret a la tutela judicial efectiva i la presumpció d’innocència (art. 24CE i 6 CDEH), el dret a la legalitat penal (Art 25.1 CE i 7 CEDH), el dret a la llibertat d’expressió (art. 20 CE i 10 CDEH) i el dret a la llibertat ideològica i de consciència (art. 16CE i 9 CEDH).

Després de més de 22 sessions i més de cent compareixences a la comissió sobre l’estudi del model policial, la CUP-NCG ha constatat que l’actual model vigent a Catalunya es troba molt lluny dels estàndards mínims internacionals d’una policia transparent i democràtica. Així, ho han plantejat els independentistes en la seva proposta de conclusions sobre la comissió que ha acabat aquest divendres 2 de desembre de 2022.

Pàgines