Notícies de parlament


La CUP Crida Constituent denuncia el preacord entre les formacions JxCAT, ERC, Cs i PSC de repartiment dels càrrecs del Consell de Govern de la Corporació Catalana dels Mitjans Audiovisuals i posa de manifest la necessitat que l’elecció dels membres sigui pública, transparent, democràtica i amb la participació dels treballadors i treballadores. 

La CUP Crida Constituent presenta una moció al Parlament de Catalunya per instar al Govern de la Generalitat a fer front a les conseqüències de les normes imposades pels mercats financers respecte a les polítiques públiques. 

La CUP-CC proposa un projecte transformador del sistema productiu que vinculi la producció amb les necessitats socials i materials de vida amb un seguit d’iniciatives que permetin avançar cap a un model basat en el desenvolupament humà. 

Aquesta legislatura és l’expressió més frustrant del sobiranisme institucional dels últims anys i la CUP-Crida Constituent no hi podem col·laborar ni avalar-la. Ens trobem davant d’una acció parlamentària i governamental basada en la mal anomenada “restitució” de les institucions autonòmiques, però la realitat és que l’autonomia no existeix i que tant el Parlament de Catalunya com el Govern de la Generalitat estan buits de poder i no disposen de capacitat per governar ni tan sols des d’una perspectiva autonomista.

Gràcies a la proposta de resolució de la CUP-Crida Constituent el Parlament de Catalunya no podrà tornar a bloquejar la tramitació de les iniciatives legislatives populars com va passar en l’anterior legislatura amb la ILP d’Educació sotsignada per 95.000 persones.

El 17 de maig de 2016 es va perdre l’oportunitat d’entrar en el debat d’una iniciativa legislativa popular que va ser elaborada per una comissió promotora de més de 63 persones, més de 170 organitzacions que hi van donar suport i, sobretot, també 95.000 persones, que van signar la ILP d’educació.

La CUP Crida Constituent impulsa una proposta de resolució conjunta per tenir un marc comú al ple monogràfic sobre la priorització de l’agenda social i la recuperació de la convivència convocat per Ciutadans i que pretén buscar el suport majoritari de Catalunya En Comú Podem, Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya per combatre el relat de la fractura posant al centre l’estructuralitat de les problemàtiques socials.

Davant del context de repressió i la deriva de pèrdua de drets polítics provocada per la situació dels diputats a la presó i a l’exili, la CUP Crida Constituent lamenta que tal i com s’ha tornat a demostrar avui, tant la Mesa com el Parlament de Catalunya segueixin supeditats a l’embat judicial del Tribunal Suprem, un embat autoritari que respon a la voluntat de limitar qualsevol acció política.

El Tribunal Suprem espanyol pretén intervenir sobre qui pot tenir la condició de diputat del Parlament de Catalunya amb la interlocutòria dictada pel jutge Llarena en relació a la suspensió del vot dels diputats que es troben a la presó o a l’exili. Amb l’aplicació de l’article 384 Bis de la LECRIM, el jutge Llarena es converteix en legislador inventant-se una normativa que no contempla el reglament i que vulnera la sobirania del Parlament i els resultats electorals sorgits de les eleccions del 21 de desembre. 

  1. La situació insostenible i de col·lapse en la que es troba la Direcció General d’Atenció a la Infància (DGAIA) en relació a l’arribada d’infants i adolescents no acompanyats en els darrers mesos i setmanes i que ha acabat esclatant com una greu emergència social anunciada des de fa temps. 
  2. Que no es disposa de suficients recursos econòmics, humans ni professionals per fer front a la protecció de la infància i a la problemàtica, que s’agreuja dràsticament.

Aquest dijous farà justament un any que la Policia Nacional Espanyola va assetjar la seu nacional de la CUP durant més de set hores i que va intentar entrar-hi sense una ordre judicial.

La CUP-CC exigeix una compareixença parlamentària del conseller d'Interior Miquel i, en funció de la seva explicació, demanar la seva dimissió després de l'actitud que s'ha copsat en les darreres setmanes per part del Departament i els Mossos d'Esquadra. L'exigència es fa després que es continuï detectant durant aquests dies una actitud repressiva per part dels Mossos contra els moviments populars i, en canvi, s'observi poca acció del Departament contra l'extrema dreta, que continua actuant amb impunitat a Catalunya. 

Pàgines