LA CUP critica l'augment del preu del bitllet d'autobús a Girona


La Candidatura d' Unitat Popular de Girona considera que el recent anunci  de la Junta de govern local de l' Ajuntament de Girona (integrada pel  tripartit) de pujar les tarifes del transport urbà de la ciutat és una  molt mala notícia per a la mobilitat sostenible a Girona. 

 

Creiem que el transport públic ha de ser una peça imprescindible per  arribar a cotes de sostenibilitat importants pel que fa a la mobilitat i  sens dubte l' augment de preus no ajuda a incentivar els usuaris/es a  apostar pel transport públic. A més, aquest augment de preus que entrarà  en vigor d’aquí a pocs dies limitarà encara més les economies dels  treballadors i treballadores gironins, que enguany hauran notat una pèrdua  de poder adquisitiu a causa de l' augment de preus en diferents àmbits: llum, aigua, habitatge...  

 

D’altra banda considerem que l' augment de les tarifes de bus entren en  contradicció amb els criteris que pretén implantar el Pla de Mobilitat  Urbana de Girona es vol aplicar els propers mesos. 

 

Per tant recomanem a la regidora de Mobilitat Isabel Salamaña que estudiï  fórmules per a comptabilitzar  la millora del transport públic a la  ciutat amb el no encariment de les tarifes de transport públic alhora que  ens permetem recordar a l' equip de govern que compleixi les seves promeses  pel que fa la gratuïtat del servei per a determinats col·lectius.