Valoració molt positiva amb propostes innovadores en els Punts de Trobada de la CUP de Girona


La instal·lació de rètols explicatius als monuments històrics o la reformulació del Pla d’Educació i Convivència; de les propostes més innovadores dels Punts de Trobada de la CUP

Cent cinquanta persones han participat en totes les trobades. El Programa Electoral serà clos d’aquí a pocs dies amb l’aportació de totes les intervencions i propostes

Al llarg del mes de febrer la CUP de Girona ha celebrat quatre Punts de Trobada diferents, on s’han tractat propostes sobre la cohesió social, el medi ambient, la llengua i la cultura i, finalment, l’habitatge. Totes aquestes trobades han comptat amb un o altre especialista que ha reflexionat sobre les problemàtiques específiques d’aquests àmbits a la nostra ciutat. D’entre aquests ponents que han reflexionat des de l’experiència local de Girona en volem destacar en Sebas Parra (mestre d’adults), la Fina Espinosa (educadora social), en David Casellas (Ateneu d’Acció Cultural) i l’Ivan Bustamante (biòleg i activista ambiental). Per la solvència en els seus àmbits de treball, també hem volgut comptar amb les opinions d’en Titot (músic) i en Santi Vilanova (Alternativa Verda).




 



Les conclusions de cada encontre ja es troben penjades al web de la candidatura. A continuació, però, us fem una breu pinzellada d’aquelles propostes més innovadores i suggerents.



El Punt de Trobada sobre cohesió social es va cloure amb la proposta que Girona es doti urgentment de dispositius d’acollida, formació i activitats comunitàries per acollir les persones nouvingudes. També es va valorar important reformular el Pla d’Educació i Convivència per tal de convertir-lo en una eina més participativa.



Pel què fa al medi ambient i la sostenibilitat, hi va haver consens entorn a la necessitat depreservar els connectors ecològics presents a la ciutat i a les rodalies, especialment el riu Ter, ja que és el principal element vertebrador de la biodiversitat. També es va criticar l’Agenda 21, atès que s’han acomplert molt pocs dels seus objectius.



Una de les propostes més interessants en l’àmbit de la cultura i la llengua, fou la instal·lació de rètols explicatius dels diferents edificis i monuments històrics de la ciutat, així com l’eliminació dels rètols de caràcter franquista que encara queden a Girona.



El darrer Punt de Trobada, celebrat dissabte passat, es va centrar en l’accés a l’habitatge i l’encariment dels preus. A banda de constatar que l'actual situació afecta cada cop a més col·lectius de ciutadans, es va proposar la creació de borses de lloguer i la penalització fiscal (o l’expropiació en casos greus) dels pisos buits.



El cicle de Punts de Trobada es clourà amb una cita (amb data encara per concretar) per parlar sobre les polítiques de Joventut. Serà conduïda per l’organització juvenil Maulets.