La CUP alerta de la reducció de la inversió de l'Estat espanyol a les comarques gironines

La formació ho emmarca en la 'lògica de càstig als pobles del sud d'Europa', i denuncia que 'es continuen menystenint les infraestructures i les persones del territori'

La CUP ha criticat la inversió anunciada per l'Estat -de 54 milions d'euros- a les comarques gironines. Es tracta d'una reducció dràstica, del 84% en dos anys. Els independentistes han criticat aquesta rebaixa, tot considerant que s'insereix en la lògica 'de càstig als pobles del sud d'Europa, de l'austericidi. De la contenció de la despesa pública, que perpetua la crisi'. Per la CUP, aquests pressupostos constaten que 'se segueixen transferint rendes dels de baix als de dalt, per tal de rescatar un deute que és eminentment privat'.

D'altra banda, la CUP ha rebut la despesa consignada com 'una molt mala notícia perquè continua menystenint les infraestructures i les persones del territori'. Tan sols les obres de la N-II són considerades prioritàries tot i que amb una partida que 'tampoc clourà les obres per al 2014'. En aquest sentit, per la CUP és alarmant la reducció de la despesa en cultura i patrimoni, així com en sostenibilitat i preservació del litoral. 

En l'actual context d'efervescència independentista, la formació opina que l'Estat pretén deixar d'invertir als Països Catalans i vol sotmetre a la població a l'estancament. L'única solució per deixar de patir els efectes d'aquests pressupostos dissenyats des dels despatxos de Madrid, adverteix la CUP, 'és la independència nacional'.