CiU i PP impedeixen que Girona es posicioni contra el desallotjament del bloc de Salt

El vot de qualitat de l'alcalde decanta la balança i impedeix que prosperi la moció reclamant a Interior que no executi l'ordre de desallotjament

El ple municipal de Girona va rebutjar, ahir, posicionar-se en contra del desallotjament del bloc d'Obra Social de la PAH previst per demà dimecres a Salt, tal i com demanava una moció conjunta de la CUP i ICV-EUiA. El resultat de la votació va ser de 12 vots a favor i 12 en contra, però el vot de qualitat de l'alcalde aprofitant la baixa per malaltia d'un regidor, va servir per tombar la proposta. En el debat de la moció van intervenir dues representants de la PAH, que van reclamar el suport del consistori per garantir la continuïtat de bloc.

La sessió també va servir per aprovar la moció de la CUP a favor del programari lliure, i així com la proposta de crear una comissió informativa especial per estudiar la idoneïtat d'adquirir el fons d'art del crític Santos Torroella. Tot i mostrar-se contrària a la compra d'aquesta col·lecció, la CUP va donar suport a la proposta per tal de garantir la transparència en aquesta operació que pretén impulsar CiU. També va aprovar-se la moció sobre la distròfia muscular de Duchenne i de Becker i, en canvi, va rebutjar-se la moció per adherir Girona a la xarxa per la sobirania energètica.

En el ple també va aprovar-se l'adjudicació de les zones blaves a l'empresa madrilenya Setex en detriment de l'entitat del tercer sector MIFAS, que havia estat l'encarregad de gestionar aquest servei durant els darrers anys. La CUP va reafirmar la seva oposició a l'externalització sistemàtica de determinats serveis públics a grans empreses de fora, i va reclamar una aposta ferma per la contractació pública responsable en termes socials i ambientals.

En l'apartat de precs i preguntes, la CUP va preguntar sobre la L11 de bus al Barri Vell, els plafons informatius de les parades d'autobús, la construcció del carril bici al Pont de la Barca o l'habilitació d'aparcaments per bicicletes al pàrquing del Pallol. Altres preguntes dels regidors de la CUP van girar al voltant de la possible amplicació d'horaris a les biblioteques públiques, la poda d'arbrat a Sant Narcís, la mida dels nous contenidors, o el control sobre els treballadors de la neteja.