La CUP es felicita per l’anul·lació de dues multes del #novullpagar

“És la victòria d’una acció de desobediència”, explica Lluc Salellas, portaveu dels independentistes

La territorial nord-oriental de la Candidatura d'Unitat Popular s’ha mostrat molt satisfeta davant de l’anul·lació de les multes imposades a dos independentistes per haver exercit, durant el 2012, un acte de desobediència en el marc del #novullpagar. “Per nosaltres, aquesta sentència suposa un reconeixement del fet que les empreses concessionàries, que jan han amortitzat la inversió, continuen aprofitant-se d’una infraestructura que és pública. Contra aquesta situació injusta, la ciutadania té el dret a organitzar-se”, ha explicat Lluc Salellas, portaveu de la formació.

L'organització de l’esquerra independentista ha explicat que accions de desobediència com l’exercida en la campanya #novullpagar seran “més necessàries que mai” en el cicle polític que afrontarà el país en els propers mesos. En aquest sentit, la CUP remarca que la superació de la crisi nacional –a través d’una consulta per l’autodeterminació– probablement només podrà exercir-se a través de la via unilateral i desobedient. “Ara, cal que les institucions i aquells que governen siguin tan valentes com  el que la ciutadania ha demostrat ser-ho en la campanya #novullpagar”.

La CUP recorda que aquest estiu, al País Valencià, ja es va guanyar un primer cas relacionat amb aquesta campanya, en què la Direcció General de Trànsit va haver de retornar 100 e. de multa a un activista independentista.