La CUP denuncia que s’hagin vetat entitats ciutadanes a les barraques de la Copa per segon any consecutiu

La formació lamenta que l’equip de govern hagi aplaçat una vegada més el debat pendent a la ciutat sobre el model de Fires

La CUP ha qüestionat la gestió de l’equip de govern de CiU a Girona respecte a l’edició de les Fires de Sant Narcís d’enguany. D’una banda, la formació ha criticat que per segon any consecutiu s’hagin vetat determinades entitats ciutadanes a l’hora d’obtenir una barraca a l’espai de la Copa. En aquest sentit diversos col·lectius, entre les quals hi havia la CUP, van impugnar l’any passat la normativa que regula l’espai de la Copa (enllaç), i el cas es troba pendent de sentència al Jutjat Contenciós Administratiu n. 2 de Girona. La CUP ha insistit que la decisió que determinades entitats, com ara les polítiques i sindicals, no puguin optar a tenir barraca “és una discriminació intolerable que pretén restar potencial crític i reivindicatiu a l’espai de la Copa i dificultar el funcionament de certes associacions de Girona”.

La CUP també ha lamentat que l’equip de govern hagi aplaçat un any més el debat que hi ha pendent a la ciutat sobre el model de Fires. Segons la CUP “són múltiples les veus que reclamen, des de la ciutadania i el teixit associatiu, que es faci un autèntic debat de ciutat sobre com ha de ser la nostra festa major”, i ha criticat que el govern municipal es negui a donar resposta a aquestes demandes. En aquest sentit, la CUP defensa que caldria fer un esforç per descentralitzar les Fires per tal de connectar-les als diferents barris de la ciutat, així com potenciar la participació ciutadania i promoure encara més la implicació per part del conjunt de les associacions gironines.

D’altra banda, la formació ha felicitat la comissió de la Copa per haver consolidat el segon cap de setmana de barraques, en contra del que inicialment pretenia l’equip de govern, i que finalment una de les nits pugui ser gestionada per la mateixa comissió. La CUP també ha fet una crida a participar en les activitats organitzades en el marc de les 14es Fires Populars (enllaç), que agrupen múltiples col·lectius de la ciutat, així com a la resta d’actes que se celebraran en el marc de les Fires d’aquest any. Finalment, la formació ha animat la ciutadania gironina a engalanar carrers i balcons amb estelades i altres motius reivindicatius i festius, per demostrar el caràcter popular i compromès de les Fires.