La CUP denuncia el tracte de favor de CiU amb el Vol Gastronòmic a Girona

La formació critica que es privatitzi l’espai públic durant un any per un projecte que no és accessible per la majoria de la població gironina ni d’un interès públic manifest

La CUP de Girona s’ha posicionat al voltant del Vol Gastronòmic i el paper del govern municipal gironí respecte a aquest projecte. La formació ha criticat que CiU autoritzi“la privatizació de l’espai públic durant un any per un projecte que no és accessible per la majoria de la població gironina ni d’un interès públic manifest”. En aquest sentit, el regidor i portaveu de la CUP Jordi Navarro ha denunciat que “hi ha un clar tracte de favor per part de l’equip de govern cap als promotors del projecte”.

Navarro també ha criticat que l’Ajuntament sigui tan estricte amb veïns i comerciants en la preservació de l’harmonia estètica del Barri Vell, i en canvi s’hagin posat totes les facilitats per instal·lar una estructura privada que causarà un gran impacte visual a l’entorn. Així, la CUP considera que l’autorització del projecte “constitueix un greuge inacceptable cap a veïns i comerciants del Barri Vell, com també per les entitats de la ciutat que dia a dia es troben amb traves i dificultats per organitzar activitats a l’espai públic”.

Una altra de les crítiques expressades per la CUP és l’opacitat amb què l’equip de govern ha gestionat aquest assumpte. Navarro ha posat d’exemple la negativa de CiU a debatre el projecte al ple municipal, i ha exigit la màxima transparència per tal que tant els grups municipals com el conjunt de la ciutadania tingui a l’abast tota la informació relativa al projecte. La CUP també ha reclamat que s’aclareixi quin serà el sistema de pagament de les taxes per part dels promotors, i ha advertit que seria inacceptable que s’acabessin pagant través de tiquets-menú al Vol Gastronòmic, com s’ha apuntat en diverses ocasions.

La formació també ha fet referència a la precipitació i el poc rigor a l’hora d’autoritzar les obres d’adequació. Navarro ha explicat que en el moment de començar aquests treballs encara no s’havia signat l’informe de l’àrea d’Urbanisme favorable al projecte, i encara no es disposava de l’informe definitiu de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Respecte a l’ACA, el portaveu s’ha mostrat sorprès de la celeritat amb què s’ha tramitat l’informe, tenint en compte que el mateix Ajuntament fa mesos que espera el posicionament de l’agència respecte a temes importants de la ciutat com ara el pont sobre l’Onyar al sector est.

“Contra-inauguració” popular al Pont de Pedra

Finalment, la CUP ha anunciat que promourà un acte de “contra-inauguració” popular al Pont de Pedra el dia que el Vol Gastronòmic es posi en marxa. En aquesta línia, Navarro ha reivindicat un ús de l’espai públic al servei de la majoria de la població gironina, i ha criticat l’aposta de CiU per convertir Girona en una “ciutat parc temàtic”, orientada exclusivament al turisme i que valora més les butxaques dels inversos i consumidors que la mateixa gent i el teixit social del municipi.