La plaça del Vi es desborda en defensa del 9-N

A Girona, com arreu del país, milers de persones reaccionen a la suspensió del TC reclamant la consulta tant sí com no

Ahir al vespre milers de persones es van concentrar a la plaça del Vi de Girona per reclamar la celebració del referèndum del 9-N tant sí com no. La mobilització va arribar passat un dia des que el Tribunal Constitucional espanyol va ordenar la suspensió cautelar de la convocatòriaa, i hores després que el govern català anunciés l'aturada temporal de la campanya institucional sobre la consulta. La multitudinària mobilització va servir com a punt d'inici de la campanya 'Ara és l'hora', promoguda per l'ANC i Òmnium per tal de defensar el doble 'sí' en la campanya del referèndum.

Membres de la CUP van participar-hi i van repartir centenars de bandes de color groc en què s'hi podia llegir el lema '9-N, referèndum tant sí com no. Desobediència!'. La formació ha destacat la necessitat de mantenir la mobilització popular per tal de garantir l'avenç del procés independentista, i va tornar a defensar la desobediència civil i institucional com a única forma per exercir el dret a decidir. Des del Parlament, els diputats de la CUP van demanar una reunió urgent amb el govern de la Generalitat per tal d'acordar els propers passos després de la suspensió del TC.

Vaga d'estudiants per reclamar la consulta

Igualment, la CUP ha mostrat el seu suport a la plataforma 'Estudiants 9-N', que aplega els principals sindicats d'estudiants del país, que ha convocat una vaga d'estudiants de 48 hores per protestar contra la suspensió del 9-N per part del TC i per reclamar la celebració de la consulta. L'aturada tindrà lloc els propers dies 7 i 8 d'octubre les universitats i centres d'educació del Principat de Catalunya.