La CUP publica la primera acta de la comissió d’AGISSA davant la manca de transparència

La formació denuncia dilacions a l’hora de trametre la documentació i concretar el calendari de compareixences, i critica que encara no hagi rebut l’acta ni la gravació de la segona sessió, celebrada fa prop de dos mesos

La CUP de Girona ha publicat íntegrament l’acta de la primera sessió de la comissió de control sobre AGISSA, l’empresa responsable de la gestió de l’aigua a Girona, Salt i Sarrià de Ter (llegiu-la). Ho ha fet davant la inacció de l’Ajuntament passats quinze dies després de l’última sessió, en què el regidor Jordi Navarro va insistir en la necessitat de publicar totes les actes i aprofundir en les tasques d’aquesta comissió.

L’acta publicada és l’única documentació de què disposa la CUP a hores d’ara, atès que l’Ajuntament encara no ha tramès les actes de les dues altres sessions que s’han celebrat. En aquest sentit, la formació ha tornar a denunciar el fet que després de gairebé dos mesos encara no hagi tingut accés a l’acta ni la gravació de la segona sessió, celebrada el passat 14 de gener, que correspon justament a la compareixença del conseller delegat d’AGISSA Narcís Piferrer.

Igualment, la CUP ha criticat el punt mort en què actualment es troba el grup de treball.  Segons la formació, en la sessió del passat 25 de febrer es va marcar el mes de març com a termini màxim per acabar els treballs de la comissió, però quinze dies després no hi ha hagut cap nova informació ni s’ha concretat cap calendari de compareixences. Teòricament queden per comparèixer a la comissió els accionistes de Girona S.A. (entre els quals hi ha Aqualia, Agbar i CaixaBank), els responsables actuals i anteriors del Consorci Costa Brava, i representants de l’anterior equip de govern gironí.

Segons Laia Pèlach, cap de llista de la CUP - Crida per Girona, “la dilació en la concreció del calendari i en la tramesa de les actes ens fa sospitar que hi ha interès en què la comissió no tiri endavant”. En aquest sentit, Pèlach ha reclamat un cop més “màxima transparència, i que s’arribi fins al final a l’hora d’aclarir qualsevol mala praxi en la gestió de l’aigua”. Finalment la CUP s’ha compromès a anar publicant la documentació de la comissió a mesura que hi vagi tenint accés, tal i com es va acordar en l’assemblea oberta celebrada per la formació el passat 23 de febrer.