Càrrecs electes de la CUP a les comarques gironines destinaran el sou als docents de les Illes

L'equip de govern (CUP) de Viladamat, a l'Alt Empordà, ha anunciat avui que destinarà el total de la mensualitat que perceben l'alcaldessa i regidors a la caixa de resistència de la vaga dels docents de les Illes. En paral·lel, tots els regidors de la CUP de la comarca del Gironès i també el regidor de la formació a Figueres han fet públic que ingressaran un jornal sencer a aquesta caixa.

La mensualitat dels regidors de Viladamat representa 400 euros, mentre que entre tots els regidors de la CUP del Gironès i Figueres (Celrà, Bordils, Girona i els d'Independents per Salt) es recolliran uns 150 euros en concepte d'un jornal.

Segons ha explicat Ferran Burch, regidor de Salt, aquesta iniciativa s'ha considerat oportuna 'per tal d'enviar un missatge de solidaritat als mestres de les Illes, que aviat entraran a la quarta setmana de vaga indefinida i que reclamen allò és elemental: el model d'immersió lingüística que preserva el català i una escola pública i de qualitat'. Les iniciatives de l'esquerra independentista en suport a la vaga dels docents van en augment. En aquest sentit, avui al vespre tindrà lloc el concert de commemoració dels 10 anys de la CUP de Girona a la Mirona de Salt, la recaptació del qual també serà destinada a la caixa de resistència dels vaguistes.