La CUP, amb la lluita del veïnat de Bàscara sobre l’N-II

El diputat Quim Arrufat serà avui a Bàscara per participar en el tall de la carretera i fer de ponent en un debat organitzat per la plataforma “Prou camions N-II”

Aquest matí el diputat de la CUP Quim Arrufat serà a Bàscara per participar en el tall de la carretera, i també prendrà part del debat organitzat per la plataforma amb diputats dels diferents grups parlamentaris. Així, la CUP vol reafirmat el seu suport a la plataforma “Prou camions N-II” i mostrar el seu compromís amb els veïns i veïnes de Bàscara i dels diferents municipis afectats per aquesta problemàtica. La plataforma demana prohibir el trànsit de camions per aquesta via, i denuncia que en el 75% dels accidents a l’N-II hi ha implicat un camió.

En aquest sentit, una representació formada per regidors de la població a municipis com Girona i Figueres ja es va reunir fa setmanes amb la plataforma per expressar la seva adhesió al manifest que han impulsat, i es van comprometre a dur la moció de la plataforma als plens municipals allà on la CUP té representació. El text ja s’ha aprovat a llocs com Celrà o Figueres a instància de la formació, i es preveu que el mes de maig es debati al ple de l’Ajuntament de Girona.

Representants de la CUP han declarat que 'la mobilització que estan duent a terme el conjunt de veïns i veïnes de Bàscara és exemplar”, i ha considera 'inacceptable que Foment i Abertis firmessin un conveni en el qual els ciutadans poden arribar a pagar 3.000.000.000 d'euros en cas que l'AP-7 no assoleixi un mínim de trànsit pronosticat'. Segons la formació, aquest fet demostra un cop més 'una submissió de les institucions públiques a les grans empreses que cal superar i acabar' .

Trobada amb la plataforma No a la MAT i visita al bloc alliberat per la PAH a Salt

A més dels veïns i veïnes de Bàscara, el diputat Quim Arrufat té previst avui reunir-se amb representants de No a la Mat a Girona. Dimecres la CUP ja va interpel·lar el govern sobre la relació entre la MAT i el TAV i va qüestionar el model energètic i d’infraestructures actual. Arrufat també visitar el bloc de pisos alliberat fa unes setmanes per la PAH a Salt per mostrar el suport de la CUP a la lluita contra els desnonaments i per l’habitatge.