La CUP critica que Puigdemont empari la violència policial a la UdG

La formació dóna suport als estudiants en el judici per les càrregues a la universitat, i demana que es posi fi a la impunitat policial

La CUP ha assistit aquest matí a la concentració convocada a la porta dels jutjats de Girona en motiu del judici contra el cap dels Mossos d'Esquadra que va ordenar les càrregues policials del 2011 a la UdG. La formació ha celebrat el procés judicial contra aquest comandament policial, i ha mostrat el suport als estudiants que s'hi han presentat com a acusació particular.

La CUP també ha criticat l'alcalde de Girona Carles Puigdemont, que ahir al ple de l'Ajuntament de Girona va reafimar el suport als Mossos i la seva satisfacció per l'operació policial. A pregunta de la mateixa CUP, l'alcalde va afirmar que des del seu punt de vista l'operació policial havia fet el seu efecte, i que el fet que s'hagi iniciat un procés judicial contra els Mossos per aquest cas no significa res.

En aquest sentit, la formació ha lamentat que el màxim representant de la institució local doni cobertura a les pràctiques violentes exercides per part dels Mossos, i ha criticat que Puigdemont no fes el gest d'interessar-se per l'estat de les persones ferides i saber la seva versió dels fets. La CUP ha reclamat un cop més que 'es posi fi a la impunitat de què gaudeixen els agents dels Mossos en els casos de violència policial'.