La CUP reclama més fermesa institucional en la defensa del dret a la llibertat d'expressió


Considera que s'han de protegir  drets  democràtics tant bàsics com el de manifestació  i  la llibertat d' expressió. La CUP està convençuda que les institucions han de defensar amb fermesa el dret a la llibertat d'expressió dels ciutadans i ciutadanes  i insta en aquest cas als grups amb representació a  l'Ajuntament de Girona a posicionar-se  sense ambigüitats en contra dels abusos judicials arran de les cremes de fotografies del rei, especialment pel que fa als ciutadans i ciutadanes  que van assistir a la concentració  del 22 de Setembre en solidaritat amb els 2 primers imputats.


D'altra banda, la CUP considera legítims els recents actes de desobediència civil, que connecten amb una llarga tradició històrica als Països Catalans  de rebuig de la monarquia borbònica i en defensa de la República Catalana.


Finalment la CUP demana als grups municipals un acord per demanar a l'Audiència Nacional l'arxivament de les acusacions d'injúries a la corona, seguint l'exemple d'altres municipis catalans. També demana suport polític als ciutadans gironins imputats.