La CUP reclamarà més recursos per fer front a l'emergència social en les al·legacions al pressupost de Girona

La formació lamenta que Girona hagi aparegut a la cua de les principals ciutats catalanes pel que fa a transparència, segons l’índex publicat per ‘Transparència Internacional’

La CUP de Girona ha fet una valoració de l’aprovació inicial del pressupost municipal, que dilluns passat va passar el seu primer tràmit gràcies a l’acord de CiU amb el grup del PP i tres regidors no adscrits. La formació ha criticat l’entesa cada cop més recurrent entre CiU i PP en la gestió de la ciutat, que segons la CUP reforça un model de ciutat encarat exclusivament al turisme i la promoció i al servei de determinats sectors empresarials de Girona.

D’altra banda, la CUP ha avançat el contingut de les principals al·legacions que presentarà al pressupost municipals del 2015, aprovat inicialment dilluns passat. Una de les mesures que proposarà en la lluita contra l’atur i les desigualtats és un increment destacat dels recursos destinats al Pla Actual, que han disminuït respecte al 2014, així com un augment de la partida per al foment del cooperativisme i l’economia social, que ha disminuït més d’un 60% respecte a l’exercici anterior.

Una altra de les apostes de la CUP és rebaixar els recursos destinats a assessors i despeses representació institucional per tal de destinar-los a la lluita contra la pobresa i l’exclusió. Igualment, la formació ha acusat l’equip de govern d’incomplir l’acord de plenari referent a la partida de Cooperació i Solidaritat, que percentualment ha disminuït respecte a l’any passat. En l’àmbit de les inversions, reclamarà més recursos en matèria de mobilitat i gestió de la Devesa, i aposta per prescindir de la partida destinada al Fons Santos Torroella, entre d’altres.

A la cua en transparència

La CUP ha criticat l’equip de govern pel fet que Girona hagi aparegut a la cua de les principals ciutats catalanes pel que fa a la transparència institucional, segons l’índex publicat recentment per l’entitat ‘Transparència Internacional’. En aquest sentit la formació ha reclamat que l’equip de govern publiqui al web municipal el pressupost aprovat inicialment, per tal de facilitar-ne l’accés a la ciutadania per tal que puguin presentar-hi al·legacions. La CUP també ha exigit la convocatòria d’un segon ple per a debatre les al·legacions i aprovar definitivament el pressupost, un tràmit que l’equip de govern pretén estalviar-se com ja va fer en l’exercici anterior.