La CUP vol que l’Ajuntament se solidaritzi amb els gironins vexats per adreçar-se en català a una revisora de RENFE

La formació sol·licita a l’alcalde que incorpori a l’ordre del dia del ple extraordinari del dia 16 una moció per mostrar el suport als afectats i exigir explicacions a RENFE

El grup municipal de la CUP ha reclamat que l’Ajuntament de Girona es posicioni a favor dels dos gironins que van ser insultats i expulsats d’un tren a l’alçada de Montcada i Reixac per haver-se dirigit en català a la revisora. El regidor Carles Bonaventura (RCat) ha expressat que els fets constitueixen “una agressió lingüística inacceptable, i els ha emmarcat “clima de catalanofòbia que estan promovent determinats sectors espanyolistes”.

Per això la CUP ha sol·licitat a l’alcalde Carles Puigdemont que incorpori a l’ordre del dia del ple extraordinari previst pel dilluns 16 de desembre una moció que ha redactat el grup municipal en aquest sentit. El text proposa que el consistori se solidaritzi amb les dues persones afectades, i insta l’empresa a donar explicacions pels fets i sancionar la treballadora. En els acords també es demana que l’Ajuntament estudiï emprendre accions judicials contra RENFE si no s’avé a retractar-se de l’actitud vexatòria i degradant de la revisora.

Moció contra el tancament de RTVV

Al ple també es debatrà una proposta de la CUP per tal que el consistori gironí se solidaritzi amb els treballadors de RTVV i es posicioni contra el tancament de l’ens. Baonventura ha destacat la importància que el consistori gironí “mostri el seu compromís amb els mitjans de comunicació públics, de qualitat i en català, tant al Principat com arreu dels Països Catalans”. La moció ja s’havia de votar-se al ple del passat 9 de desembre però el debat es va posposar a petició de l’alcalde.