L’Ajuntament de Girona es ven un terreny a tocar de les hortes de Santa Eugènia perquè s’hi faci una gran àrea comercial

La CUP denuncia la venda patrimoni municipal en dues operacions al Parador del Güell i a Domeny, i alerta del risc que pot suposar per al comerç de barri la construcció d’un gran superfície

Al ple municipal d’ahir dilluns, es va aprovar iniciar els tràmits per a la venda d’un terreny amb propietat municipal al Parador del Güell, tocant a les hortes de Santa Eugènia. Un cop es materialitzi l’operació es preveu que al terreny s’hi desenvolupi una àrea comercial, i sobre la taula hi ha diferents possibilitats, com ara construcció d’un McDonald’s o una gran superfície. La CUP va votar en contra de la proposta, tot criticant la venda de patrimoni públic i alertant del risc que pot suposar per al comerç del barri la creació d’una gran zona comercial. La formació també va votar en contra de la venda d’un terreny municipal a Domeny, on el tripartit havia previst fer una urbanització.

D’altra banda, en la sessió es va rebutjar la moció de la CUP per reprovar les declaracions del regidor Alcalà (CiU) sobre la mendicitat, i aturar les sancions a pidolaires per part de la policia municipal (llegiu-la). La moció també proposava iniciar una revisió de l’ordenança de civilitat per evitar que estigmatitzi la pobresa a la ciutat. A través dels mitjans de comunicació, el regidor de seguretat al mes d’agost va informar que s’havien imposat més de 60 multes el 2014, i va recomanar a la ciutadania gironina no donar diners a pidolaires. Els vots contraris de CiU i PP, amb les abstencions del PSC, van tombar els principals punt d’acord proposats per la CUP.

L’altra moció de la CUP, que demanava un posicionament contra el decret llei del govern català que permetrà la privatització del cànon de l’aigua a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (llegiu-la), també va rebutjar-se amb els vots en contra de CiU i les abstencions de PSC i PP. La mesura no afecta directament el municipi de Girona, però la plataforma Aigua és Vida alerta que la privatització posarà seriosament en risc la viabilitat de l’Agència Catalana de l’Aigua i pot perjudicar l’equilibri territorial pel que fa a la gestió de l’aigua a tot Catalunya. Per contra, sí que es va aprovar la moció del PSC per reclamar l’execució del Pla d’Ascensors promès per CiU el 2012.

En l’apartat de precs i preguntes la CUP va demanar per l’estat de les reformes previstes en diverses escoles gironines com l’Eiximenis, el Pla o el Migdia; sobre l’estat de les obres al Parc Central i sobre el Pla Especial de la Devesa. Finalment, la formació també va reclamar informació sobre l’adquisició del fons Santos Torroella i la rehabilitació de la Casa Pastors, entre d’altres qüestions.