Moció de la CUP al ple gironí en suport a la ILP per l'educació pública

L'objectiu de la ILP és que el Parlament aprovi una nova llei educativa sota els principis de democràcia, laïcitat, gratuïtat, coeducació, inclusió, no-discriminació i de qualitat

El ple de l'Ajuntament de Girona debatrà dilluns que ve una moció presentada pel grup municipal de la CUP en suport a la ILP per l'educació pública (llegiu-la). La iniciativa és promoguda per l’Assemblea Groga, que agrupa pares i mares, alumnat i professorat, i pretén que el Parlament aprovi una Llei del Sistema Educatiu de Catalunya, sota els principis de democràcia, laïcitat, gratuïtat, coeducació, inclusió, no-discriminació i de qualitat.

Segons el seus impulsors, la ILP ve motivada perquè tant l’actual Llei d’Educació de Catalunya (LEC) com la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) no garanteixen amb totalitat el dret a l’educació pública des de la llar d’infants fins a la universitat, i a la pràctica afavoreixen la privatització de l'enyenyament al nostre país.

Així doncs, el text proposa que l'Ajuntament de Girona s'adhereixi a la ILP i que faciliti els recursos necessaris per a la seva tramitació i recollida d'avals. En la moció també s'insta el govern de la Generalitat a no aplicar la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE), i a debatre una nova llei educactiva en la línia que defensa la ILP.