Qüestionen l’actuació de la policia municipal i els Mossos durant les Fires

La CUP, juntament amb les organitzacions Alerta Solidària i Arran, demanarà explicacions al regidor gironí de Seguretat i el director d’Interior a Girona per les queixes rebudes

La CUP de Girona, juntament amb les organitzacions Alerta Solidària i Arran, ha informat que està rebent múltiples queixes relatives a l’actuació tant de la policia municipal com dels Mossos d’Esquadra a Girona durant les Fires de Sant Narcís. La majoria fan referència a actituds provocadores i agressives així com registres injustificats per part dels diferents cossos policials, i algunes fins i tot han tingut ressò en alguns mitjans de comunicació.

Una de les més destacades, la qual compta amb diversos testimonis, és l’actuació dels Mossos d’Esquadra durant una nit a l’espai de la Copa, quan van disposar diversos furgons blindats amb els llums encesos enfocant a les barraques, sense que prèviament hi hagués cap situació conflictiva o problemàtica amb l’ordre públic. Diversos testimonis coincideixen a assenyalar l’actitud “provocadora i totalment gratuïta” mostrada pels agents.

Per tot això les tres organitzacions han decidit demanar explicacions als responsables polítics d’ambdós cossos, per tal d’aclarir els fets i que es prenguin les mesures oportunes. En aquest sentit, a través de la CUP registraran preguntes dirigides al regidor de Seguretat del consistori gironí, Joan Alcalà, com també al director del Departament d’Interior a Girona, Albert Ballesta.